unknown error

Section for FAQs regarding i-Tree Hydro
Post Reply
yobunker
Posts: 2
Joined: Mon Nov 07, 2011 5:11 pm

unknown error

Post by yobunker » Mon Nov 07, 2011 8:27 pm

I set up my project following the instruction on the manual. When I execute my project, the program returned me an error message (below) and no data/graphs were generated.
***
Reading DEM file
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application’s support team for more information
***

However, I can get reports successfully when I firstly executed the default sample project (drycreek) and repeated the same processes for my project. I opened a new project and inputted my data in both success and fail runs. Does anyone know the problem in this kind of scenario?
MJKerr
i-Tree Team
Posts: 30
Joined: Mon Jul 23, 2007 9:02 am

Post by MJKerr » Tue Nov 08, 2011 9:20 am

Hi yobunker, can you please pack your project and send the zip file to info@itreetools.org? I'll take a look and see if I can find the issue.
MJKerr
i-Tree Team
Posts: 30
Joined: Mon Jul 23, 2007 9:02 am

Post by MJKerr » Tue Nov 08, 2011 2:05 pm

The issue yobunker encountered was caused by the top few lines of their DEM file. The DEM file must be edited by hand to match the following:

Code: Select all

[(Arbitrary) DEM name]
ncols         1052
nrows         1033
cellsize      1
NODATA_value  -9999 
-9999 -9999 etc...
The xllcorner and yllcorner lines must be removed and a name for the DEM must be added.
Post Reply